Welkom bij Biemans Lager techniek en Eurolagers online!


Biemans   Lager   techniek

Biemans Lager Techniek is in 1997 opgericht door Joop Biemans. Joop heeft als accountmanager lagers jarenlange ervaring opgedaan in de verkoop en advisering aan de industriële maakindustrie.

De introductie van speciaallagers die gemaakt zijn naar wensen en eisen van de klant, zijn de basis waarop Biemans Lager Techniek een succesvolle en belangrijke speler is geworden voor de maakindustrie. In de loop der jaren is Biemans daardoor uitgegroeid tot complete lagerleverancier.

Wij   leveren   lagers   in   de   breedste   zin   van   het   woord   voor   onder   andere:

 • Glas/Tuinbouw en agrarische machinedelen
  Toepassing van onze specials en grote series.
 • Interne transport systemen
  Economy lagers.
 • Food- en visverwerkingsmachines
  In samenwerking met de klant ontwikkelde RVS speciaallagers met kunststof bekleding voor jarenlang intensief gebruik.
 • Industrielagers
  Wereldwijd ingezet onder de meest erbarmelijke omstandigheden.


Eurolagers   online

In 2015 wordt Eurolagers online opgericht.

Een kwalitatief hoogstaand web-magazijn met uitsluitend A-merken zoals SKF INA FAG NTN SNR en NKE. Alle lagers zijn uit voorraad leverbaar! Op de website zijn ongeveer 3 miljoen lagers te vinden in overzichtelijke tabellen met daarbij de afmetingen.

Via het online magazijn van Eurolagers Online kunt u direct online bestellen. Ook kunt u zich persoonlijk laten adviseren door de sales afdeling van Biemans Lager Techniek.Kernpunten   van   Biemans   Lager   Techniek   en   Eurolagers   Online

 • Service
  Staat bij ons hoog in het vaandel. Onze relaties waarderen dat door al jarenlang op ons te vertrouwen als vaste partner voor lagerleveringen.
 • Bereikbaarheid
  Ons team staat u telefonisch te woord, met 6 lijnen is er nauwelijks wachttijd. Natuurlijk worden mails ook snel beantwoord.
 • Dienstverlening
  Wij bieden advies bij nieuwe interne transportontwikkelingen en kunnen daarbij uitgewerkte tekeningen verzorgen. Daarnaast kunnen er op korte termijn testexemplaren geleverd worden met lage malkosten.
 • Snelheid
  Aanvragen en bestellingen worden direct verwerkt. Na akkoord krijgt u snel een orderbevestiging met informatie over de leverdatum. Bij grote haast kunnen wij spoedleveringen verzorgen, zodat er geen stilstand in het productieproces hoeft voor te komen.

Kortom... schroom niet en maak kennis met ons team. U zult er geen spijt van hebben!Meer   Biemans


Zonder lagers ligt alles stil

"Het assortiment lagers hebben we recent uitgebreid met glijlagers", aldus Joop Biemans, directeur-eigenaar van Biemans Lager Techniek.

Zonder   lagers   ligt   alles   stil


Biemans Lager Techniek legt in 2013 nadruk op kunststof beklede rvs lagers

OSS "Wat de omzet voor 2012 betreft, verwachten we iets hoger te eindigen dan het, eveneens positief afgesloten 2011", aldus Joop Biemans, directeur-eigenaar van Biemans Lager Techniek uit Oss.

"De prognose voor 2014 is dat de consumentenbestedingen zullen stijgen. Om aan de gestegen vraag te kunnen voldoen, zal er dus door de toeleveringsbedrijven geïnvesteerd moeten worden. Dit betekent dat er ook in onze branche, in 2013, meer vraag, dan wel behoefte aan onze producten zal zijn", verwacht Biemans.

Lagers
Biemans Lager Techniek werd opgericht in 1997. Biemans Lager Techniek levert/importeert een uitgebreid lagerprogramma van industrielagers, miniatuurlagers, naaldlagers, speciaallagers, en lagerblokken, kegellagers en curverollen. "Dit assortiment hebben we recent uitgebreid met glijlagers. Daarnaast spelen we steeds vaker een rol als adviseur voor engineeringsbureaus", zegt Biemans.

Als lagerspecialist, beschikt Biemans over een breed en diep assortiment. De "lager specials", vinden met name hun toepassing bij:

- de glas/tuinbouw
- de voedingsmiddelenindustrie
- de zware industrie
- de transportmiddelenindustrie
- de fijnmechanische industrie

"We zijn zeer succesvol in de met kunststof beklede lagers. Daarvoor zijn we nu een actie aan het voorbereiden. Deze lagers zijn zeer succesvol in de voedingsmiddelenindustrie, zeg maar in vochtige ruimtes waar vanwege de hygiëne veel met vochtige schoonmaak-/desinfecterings-middelen wordt gewerkt." Biemans: "We bemerken ook dat het eisenpakket van de klant flink toeneemt. De klant wenst korte levertijden. Extra luchtvrachtexpresse zendingen vanuit China en Japan zijn dan noodzakelijk. Men vraagt niet enkel naar Europese en Japanse A-merken, echter ook naar een vergelijkbaar en goedkoper alternatief voor zowel lagers als ook lagerblokken. Voor beiden hebben wij zeer uitgebreide mogelijkheden en uitstekende prijzen.


Voorraadfunctie
"Een van onze sterkste punten is, dat een klant door ons direct geholpen wordt. We hebben namelijk ook een voorraadfunctie, met daaraan soms gekoppeld een extra kredietverschaffing. Dit komt omdat de banken het onze klanten soms moeilijk maken om een financiering/krediet te krijgen", weet Biemans. "Ik hoop dat de banken hierin binnenkort iets soepeler mee omgaan, zodat deze voorfinanciering achterwege kan blijven. We kunnen in dat geval een "zorgenvrije" kerstperiode tegemoet zien."

Biemans legt accent op zware lagers

Biemans   legt   accent   op   zware   lagers


Biemans: een flexibele en komplete lagerleverancier voor de maakindustrie

OSS "De lagermarkt is als de varkenscyclus", vertelt Joop Biemans managing director van Biemans Lager Techniek. "Gelukkig hebben wij daar geen last van. Dat komt mede de een groot arsenaal aan leveranciers en een vaste kring van zo'n 350 afnemers."


Bij een varkenscyclus wisselen de overschotten en tekorten elkaar af, doordat aanbieders massaal reageren op de hoogte van de prijzen, maar tegen de tijd dat deze reactie doorwerkt op het aanbod, is de prijs alweer omgeslagen. Vanaf het jaar 2000 zaten we in een groeimarkt, dit duurde tot medio 2008 toen de markt in elkaar zakte. Sindsdien werd er enkel verkocht en werden de lagervoorraden vaak niet meer aangevuld. Bedrijven stelden hun onderhoud uit. "Het gevolg daarvan is", aldus Biemans, "dat bedrijven nu worden geconfronteerd met lange levertijden. Deze kunnen oplopen tot vier maanden (en langer), zelfs voor standaard lagers. Gelukkig hebben wij daar weinig last van. Dit komt mede door de uitstekende contacten met een groot aantal leveranciers in binnen- en buitenland. Onze voorraden zijn optimaal afgestemd op een zeer ruime klantenkring. Door het plaatsen van gerichte afroeporders, kunnen onze klanten 'just in time' beschikken over de gewenste lagers, blokken en dergelijke", vertelt Biemans. Biemans heeft de schade weten te beperken, omdat hij korte lijnen heeft met zijn leveranciers. "Wij kunnen levertijden afgeven van circa 1 week, tenminste bij levering binnen Europa."


Expansie
Biemans is specialist in het leveren van lagersystemen voor intern transport in de voedingsmiddelenindustrie en speciale machinebouw. "Ik denk dat we dit jaar een groei zullen realiseren van ongeveer 30 procent. Voor volgend jaar zoeken we expansie in onder andere uitbreiding van ons magazijn en de wijze van orderverwerking. Daarnaast gaan we meer de nadruk leggen op ons bestaande pakket, namelijk de levering van 'zware' industrielagers", zegt Joop Biemans. Het gaat dan om tonlagers, cilinderlagers en kegellagers, speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en offshore. "We zijn vanaf de oprichting vaste afnemer van een Chinese fabrikant van grote industrielagers voor zware en extreme toepassingen; met name lagers voor de grote astoepassingen in bijvoorbeeld de scheeps- en kranenbouw. We bereiden momenteel een reclamecampagne voor, waarin we speciaal de aandacht vestigen op genoemde lagers." Om de groei te vergemakkelijken is Biemans bezig met een structuurwijziging. "We gaan over van een vof naar een bv. Dit betekent dat Biemans vof vanaf 1 januari 2012 wordt ondergebracht in de Biemij Beheer bv. Dit zal de mogelijkheid bieden tot meer expansie en-of samenwerkingsvormen", aldus Biemans.


KBC
Biemans Lager Techniek werd opgericht in 1997. Toen startte het bedrijf met de introductie en import van het lagermerk K.B.C. (Korean Bearing Coorporation). Deze producent levert kogel- en kegellagers van hoge kwaliteit. Deze worden wereldwijd toegepast door de grote O.E.M klanten. Voor de dealers en machinefabrieken worden de lagers apart geseald en verpakt in kartonnen doosjes. De lagers worden geleverd in open uitvoering, ZZ/metaal afgedicht en DD/dubbellips- rubberen afdichting. Lagers met een gegarandeerde- en lange levensduur! Het leveringsprogramma omvat verder een zéér uitgebreid assortiment wentellagers, naaldlagers, miniatuurlagers, kunststof lagers, stangkoppen en gewrichtslagers. Bovendien: RVS lagers en lagerblokken, curverrollen en vele 'specials' (o.a. met kunststof omspoten lagers voor interne transportsystemen).

Lid van de Koninklijke Metaalunie