Industrielagers

Tonlager en kegellager
Tonlagers zijn tweerijig, zelfinstellende rollagers. De massieve buitenringen hebben concave, kogelvormige loopbanen. De massieve binnenringen met spoorkragen kunnen voorzien zijn van een cilindrische of een conische boring. De tonvormige rollen worden geleid in een kooi. De lagers zijn niet demonteerbaar.

Achtervoegsel W33 heeft smeergaten en een smeergroef. Afhankelijk van toepassing zijn er verschillende soorten kooien beschikbaar, stalen of messing kooien. Tonlagers zijn bijzonder geschikt voor het opnemen van hoge (stotende) radiale belastingen en wanneer uitlijnfouten gecompenseerd moeten worden. De axiale belastbaarheid is gering.

Tonlager
Eenrijige cilinderrollagers met kooi zijn eenheden die bestaan uit een massieve buiten- en binnenring en daartussen cilinderrollen in een kooi. De buitenringen kunnen voorzien zijn van spoorkragen of zijn glad uitgevoerd. De binnenringen zijn voorzien van een of twee spoorkragen of zijn glad uitgevoerd. Afhankelijk van de aanwezigheid van spoorkragen zijn cilinderlagers als loslager, steunlager of vastlager te gebruiken. De kooi tussen de cilinderrollen verhindert dat de rollen met elkaar in contact komen.

Cilinderrollagers zijn erg stijf, radiaal hoog belastbaar en dankzij de kooi geschikt voor hogere toerentallen dan volrollige lagers. Lagers met toevoeging E bezitten een versterkte rollenset, ontworpen voor maximaal draagvermogen.

Kegellager
Binnen- en buitenringen kunnen afzonderlijk gemonteerd worden zodat montage en demontage eenvoudig is. Beide ringen kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een vaste passing zonder dat dit de montage erg bemoeilijkt.

Twee rijige volrollige cilinderrollagers hebben een lage dwarsdoorsnede, een hoge lastcapaciteit en een hoge stijfheid. Daarom worden zij hoofdzakelijk gebruikt in werktuigmachines, walserijtribunes, plastic kalanders, malende molens en ook grote versnellingsbakken.

De dubbele lagers van de rij cilindrische rol hoofdzakelijk in het ontwerp NNU en het ontwerp NN. De lagers zijn scheidbaar, d.w.z. kan de ring met integrale flenzen samen met de rol en kooiassemblage gescheiden van de andere lagerring worden opgezet of alle dragende componenten kunnen afzonderlijk worden opgezet. Dit vergemakkelijkt de steun, de inspectie en het behoud van deze lagers.

Diabolo rollen worden toegepast in de vleeshaak die draait op een lange buisvormige spoor in de slachthuizen. Deze rollen hebben hoge draaggetallen die de zware ladingen kunnen weerstaan en een lange levensduur hebben. De rollen hebben verschillende hardheid, zodat de rails minder aan slijtage onderhevig is. Deze rollen zijn gevuld met high-grade vet met een temp. bereik -40 run ° C tot +180 °C.


Een greep uit onze industrie lagers


Double Row Cylindrical Roller Bearing

Double Row Cylindrical Roller Bearing


200 x 420 x 138 mm.
Just ready for mounting at factory.


Voorbeeld van toepassingen zware lagers: Ms. Solitaire


Dit schip is de Solitaire, een zogenaamde pijpenlegger. Dit schip de grootste pijpenlegger ter wereld, meet een lengte van 300 meter en is een bedrijf op zich. Het wordt gebruikt op pijpleidingen op de zeebodem te leggen tbv van bijvoorbeeld booreilanden. Het kan dag en nacht werken en op deze manier kan er 4 tot 7 km leiding per dag op de zeebodem gelegd worden. Het schip biedt plaats aan zo'n 420 man en is voorzien van alle faciliteiten die het nodig maken om lange tijd op zee te verblijven in alle weersomstandigheden. Er kan zo'n 15000 ton aan pijpleiding aan boord meegenomen worden wat als voordeel biedt dat het schip niet snel bevoorraad hoeft te worden. Het schip blijft exact op zijn plaats door middel van het ynamic Positioning system. Hierdoor wordt de pijpleiding precies op zijn plaats gelegen. De diameter van de pijpleiding die verwerkt kan worden varieert van 2" (± 5 cm.) tot wel 60" (± 1,5 m.).

Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire
Ms. Solitaire

Lid van de Koninklijke Metaalunie